Toeslagen en voorlopige aanslag/teruggave

Een toeslag is een bijdrage van de overheid om bijvoorbeeld de zorgverzekering of huur betaalbaar te houden. Om voor een toeslag in aanmerking te komen zijn er bepaalde voorwaarden. De voorwaarden voor een toeslag kunnen verschillen.

Er zijn verschillende soorten toeslagen:

-         Zorgtoeslag
-         Huurtoeslag
-         Kinderopvangtoeslag
-         Kindgebonden budget

De toeslag kindgebonden budget wordt bijna altijd automatisch geregeld.

Sinds 2012 kunt u eenvoudig via de site van de Belastingdienst zelf u toeslagen aanvragen of wijzigen. U heeft hiervoor een digid nodig. Wilt u toch graag hulp bij het aanvragen of wijzigen van toeslagen dan kunnen wij u hierbij ondersteunen. Het aanvragen of wijzigen van een toeslag kost € 40,- (incl. BTW). Heeft u een totaal pakket bij ons afgenomen, dan zitten de kosten in de pakketprijs.

U kunt te maken krijgen met een voorlopige aanslag of een voorlopige teruggave. Een voorlopige teruggave kunt u aanvragen voor bijvoorbeeld de aftrek hypotheekrente eigen woning. Heeft u inkomen waarover nog geen belasting wordt ingehouden zoals winst uit onderneming of free Lance inkomsten? Dan moet u in veel gevallen betalen. Wij adviseren u dan om hiervoor een voorlopige aanslag aan te vragen. Hierdoor betaald u gedurende het jaar al vast het geschatte belastingbedrag in maandelijkse termijnen in plaats van een groot bedrag in één keer. Wij kunnen u ondersteunen bij het aanvragen van deze voorlopige aanslag of teruggave. De kosten hiervan bedragen gemiddeld € 40,-. Heeft u een ondernemerspakket bij ons? Dan zitten de kosten opgenomen in de totale pakketprijs.

© Custom Website, 2018. Ontwikkeld door Custom Website